Tips

Welke watersporten zijn er allemaal?

Nederlands is natuurlijk omringt met water en daar moeten we gebruik van maken! Er is voor iedereen wel een leuke watersport, maar welke watersporten zijn er nou eigenlijk allemaal? Lees hier welke watersporten er allemaal zijn.

Surfen op de golven

Surfen is misschien wel de bekendste watersport die er is. Je moet balans houden op de surfplank en rijdt als het ware over het water heen. Het is de bedoeling als er een golf aan komt dat je daarin mee gaat en daarmee dus vooruitkomt. Dit is wel een kwestie van veel oefenen. Begin dus op rustig water. Ook belangrijk is om je goed te kleden tijden het surfen. Koop dus goede surfschoenen en een goede wetsuit.

Suppen over het water

Suppen is ook een van de bekende watersporten. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op het strand. Het leuke aan suppen is dat iedereen het kan. Het doel van suppen is dat je op een sup board gaat staan en met peddels jezelf voorruit brengt. Het is dus belangrijk dat je goed je evenwicht bewaard. Wat je ook kun doen is gaan zitten op een sup. Dat is een stuk makkelijker. Sup board kopen? Bekijk welk bord bij jou past en kijk goed naar je lengte.

Zeilen met een zeilboot

Dit kent iedereen wel. Het is al een oude watersport. Zeilen is niet makkelijk om te leren. Zeilboten kunnen over het water varen door middel van de zeilen die door de windstoten vooruitkomen. Al jarenlang varen er mensen met zeilboten over het water heen

Kanoën of waterfietsen

Dit zijn watersporten die erg leuk en gezellig zijn om te doen op een zomerse dag of op vakantie. Waterfietsen is eigenlijk net als normaal fietsen, maar dan in het water. Je zit in een bakje met trappers en daarmee kom je vooruit. Dit kan overigens ook met meerdere mensen. Naast waterfietsen heb je ook nog kanoën. Dit kun je doel op stil water of op ruigere wateren. Het is de bedoeling dat je je doormiddel van peddels vooruit duwt. Ook kanoën kun je met meerdere personen doen en is makkelijk te leren.