Uitjes Nederland
Dagje weg

Nederland van het slot, eindelijk weer een uitje!

Door de snelheid van de vaccinaties lijken de dagen van de pandemie (voorlopig) even achter ons te liggen. Nu Nederland langzaam weer van het slot gaat staat iedereen weer te popelen om er op uit te trekken.Toch is het lang niet voor iedereen helemaal duidelijk wat nou wel en niet mag en wat is er allemaal open is? We leggen het je allemaal haarfijn uit. Mooi tijden breken dus weer aan,of je nu zelf op stap gaat of met het hele gezin!

Cultuur snuiven in musea, bioscoop en in de concertzalen

Lang moesten we het doen met de registraties of streaming uitzendingen, dit zogenaamde cultuur snuiven. Via kanalen als Youtube, Spotify of streamingdiensten als Netflix of Disney Plus zorgde we ervoor dat we onze portie nieuwe beeld en geluidprikkels binnenkregen. Toch gaat er niets boven het echte ‘live’ gevoel. Gelukkig kan dit nu weer. De volgende regels moet je naleven als je een culturele locatie bezoekt:

  • Zorg dat je gereserveerd hebt en dat je in het bezit bent van een gezondheidscheck, het achterlaten van registratiegegevens is tevens verplicht. Denk hierbij aan je naam, telefoonnummer en datum van het bezoek. Hierdoor zijn eventuele besmettingshaarden te herleiden.
  • Voorlopig blijven de groepen nog tot maximaal 4 personen,dit gaat dan om volwassen en dit geldt niet voor kinderen tot 12 jaar. Een bezoekje naar de bios of een musea met de kinderen is dus geen probleem..
  • Het dragen van een mondkapje blijft nog even verplicht, wanneer je gaat zitten mag dit mondkapje nu wel af trouwens.

Wat moet ik doen als ik al een concertkaartje heb gekocht?

Als je nog een oud kaartje hebt liggen van een bepaald concert die door de corona pandemie niet is doorgegaan dan kun je de organisator contacten of voor het evenement een nieuwe datum geprikt zal worden of dat je je geld kan terugvragen. Geld kun je over het algemeen terugkrijgen als het concert niet doorgaat of wanneer je op de nieuwe geplande datum niet kunt.

Binnen en buitenactiviteiten voor jou en het hele gezin

Naast de culturele sector zijn ook andere recreatie locaties weer open, denk aan de zwembaden, attractieparken, kinderboerderijen,dierentuinen, speeltuinen of attractieparken weer open. Wanneer je een van deze activiteiten wilt bezoeken dan dien je de volgende regels in acht te nemen:

  • Een reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht voor toegang
  • Maximaal vier personen zijn toegestaan (met uitzonderingen van kinderen tot 12 jaar, uit hetzelfde huishouden).

Eet en drinkgelegenheden bezoeken?

Eet- en drinkgelegenheden mogen open tot en met 26 juni open zijn tussen 06.00 uur en 22.00 uur, daarna waarschijnlijk langer. Ook hiervoor geldt maximaal 4 personen en registratie van je contactgegevens met gezondheidscheck verplicht.

Uitje met korting bezoeken?

Ben je ook zo blij dat je er nu eindelijk weer op uit kan? Dat snappen wij maar al te goed. Als je opzoek bent naar goedkope uitjes dan raden we je aan om eens op de link te klikken of om via socialdeal.nl voor een leuk prijsje wat toegangsbewijzen voor een zachte prijs op de kop te tikken. Houdt ook altijd de supermarkten goed in de gaten, zij willen ook nog wel eens stunten met de prijzen!