Algarve 8 verborgen parels
Uncategorized

Ontdek de Algarve op de fiets: 8 verborgen parels

De Algarve in Portugal is niet alleen bekend om zijn stranden en resorts, maar ook om zijn charmante dorpjes, historische monumenten en pittoreske landschappen. Een geweldige manier om deze verborgen parels te ontdekken, is per fiets. Hier zijn 8 geheime adresjes die je niet mag missen tijdens je fietstocht door de Algarve.

1.     Tavira – Een historisch wit dorp

Tavira is een prachtig historisch dorpje met Romeinse invloeden. Het telt meer dan twintig kerken, waaronder de bijzondere Igreja da Misericórdia met zijn azulejos. Een leuk koffieadresje is Pastelaria Veneza, waar je hemelse Pastéis de Nata kunt proeven.

2.     Palacio d’Estói – Een paleis om binnen te gluren

Palacio d’Estói is een fraai paleis uit 1840 met barokke, rococo en art nouveau-elementen. De tuin toont klassieke beelden en waterpartijen. Het paleis is nu een luxueuze pousada, maar je kunt als passerende fietser binnengluren en genieten van de prachtige architectuur.

3.     Loulé – Een kleurrijke markt

De markt van Loulé is een van de meest levendige markten in de Algarve. Hier vind je lokale ambachtelijke producten en verse groenten en fruit, evenals kruiden voor piri-piri.

4.     Silves – Een plek voor lekkerbekken

Silves is bekend om zijn gotische kathedraal en Moorse kasteel. In Café DaRosa aan het Largo di Município 7 kun je genieten van een espressokoffie met een bolletje ijs erin en heerlijke Pastéis de Nata.

5.     Carvoeiro – Een gezellig strand

Het strand van Carvoeiro is omringd door witte huisjes en robuuste rotsen. Het is een heerlijke plek om even te pauzeren en van het mooie uitzicht te genieten.

6.     Ferragudo – Een slaperig vissersdorp

Ferragudo is een authentiek vissersdorp met slenterstraatjes en rustige terrasjes. Hier kun je genieten van verse vis en de geur van de zee terwijl je koffie drinkt en de vissers druk bezig ziet aan de havenkade.

7.     Ponta da Piedade – Een subliem uitzicht

Ponta da Piedade biedt een prachtig uitzicht op de beroemde rotsen van de Algarve. Vanaf de lange trap naar beneden heb je zicht op de Brug van Vroomheid. Het wandelpad langs de rotskust biedt een veilige manier om de rotsformaties verderop te bekijken.

8.     Alcantarilha – Een kapel van botten

Igreja Matriz de Nossa Senhora de Conceição in Alcantarilha is een kapel die volledig is bekleed met opgestapelde schedels en botten van monniken uit geruimde graven. Het is een fascinerendplekje om te bezoeken, en als je meer wilt zien, kun je ook een bezoek brengen aan de grote bottenkapel, de Capela dos Ossos, in Faro.

De Algarve heeft veel te bieden, en per fiets kun je de regio op een unieke en ontspannen manier ontdekken. Eigenwijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in de Algarve aan, waarbij je deze verborgen parels en nog veel meer kunt ontdekken. Boek nu jouw fietsvakantie en beleef de Algarve op een eigenwijze manier!